joi, 14 februarie 2008

SPUNE POT SI VEI PUTEA !!!

Cand un om este invins in mintea sa sau este colpesit de o situatie in care el insusi se crede invins, are nevoie de perceptie de sine. Trebuie sa aiba perspicacitatea necesara pentru a depista cauza interna a esecului. Trebuie sa vada situatia nu numai din afara, ci si dinauntru. Trebuie sa se inteleaga pe sine cine si ce este de fapt. Trebuie sa-si perceapa si sa-si cultive puterile interioare. Apoi cu siguranta ca poate sa mearga inainte catre o rezolvare fericita. Cred ca este un fapt ca multi dintre cei isi strica viatza si se rateaza o fac deoarece nu au o fire organizata, nu isi pot da seama cine si ce sunt. Dar chiar si oamenii cu teluri si obiective, care muncesc cu ravna, pot esua totusi. Ma gandesc la mine si imi dau seama ca se poate ca oricine care doreste sa realizeze ceva creator sa nu o faca; da gres. De ce? Simplu problema este chiar el insusi. Cred ca de fapt persoana cel mai greu de cunoscut din lume este chiar propria persoana. Avem incorporat in noi un mecanism de autoprotectie care incearca sa faca mereu ceea ce vrem. Cauta sa faca astfel incat irationalul sa para rational. Multi dintre noi refuzam pur si simplu sa ne cunoastem pe noi. Vorbim despre altii si despre problemele altora dar ne ascundem de noi insine si nu infruntam realitatea. De fapt cred ca unul dintre momentele cele mai importante din experienta dezvoltarii noastre este acela cand nu incercam sa ne ascundem de noi insine, ci ne hotaram sa ne cunoastem asa cum santem cu adevarat. Trebuie sa ne vedem cum suntem cu adevarat si sa ne tratam pornind de la aceasta baza onesta. Acesta cred ca este principiul perceptiei de sine si se bazeaza pe autoexaminare. Cred ca ar trebui sa incercati experienta pe care am efectuat-o si eu: stati infatza oglinzii si spuneti-va: Uite ce este, vreau sa stiu adevarul despre tine. Mie mi s-a intamplat ca mintea sa imi raspunda " Ei, esti in regula" Apoi am aprofundat putin si mi-am dat seama ca nu e chair asa . Vreau sa va spun ca orice individ normal, cu o minte sanatoasa, va intelege ca adevarata cunoastere este intotdeauna inceputul autoperfectionarii. Concluzia mea : Vreau imperfectiunea. Vreau, ca atunci, cand "cantecul" se va opri, sa dansez un "dans" pe care nu-l cunosc. Vreau sa te incrunti cand nu te bag in seama. Vreau sa te fac sa plangi.Vreau sa te superi, sa ma certi si sa ma ierti. Vreau sa spun prostii si sa ma saruti zambind.Vreau ca duminica dimineata sa ne certam, iar noaptea sa ne impacam, pentru ca altfel nu se poate. Vreau, ca atunci, cand nu ma mai suporti si pleci, sa intorc capul dupa tine si sa tip in gandul meu sa te intorci. Vreau sa-mi fie dor de mirosul pielii tale. Vreau sa ma necajesti, sa ma tachinezi, sa te joci cu mine, vreau sa fim copii, vreau sa fim adulti. Vreau sa-mi descoperi senzualitatea, salbaticia, vreau sa ne exploram simturile, trupurile, dorintele.Sunt un amalgam de dorinte si cerinte. Vreau mult. Vreau... o seara excelenta si HAPPY VALENTINE

3 comentarii:

adi dumitrescu spunea...

...INTOTDEAUNA inceputul e cel mai greu..dar deja l-ai depasit, primul pas l-ai facut...poate ca "blog"-urile sunt momentan o alternativa in a asterne gandurile, trairile, sentimentele si zbuciumul interior...poate ajuta, poate nu...dar INTOTDEUANA va exista si o alta cale, pe care multi n-o cunosc, dar tu o stii atat de bine..PRIETENII ,pe care te poti baza...CONTEAZA pe ei...suntem aici...Happy Valentines day !!!

Ralu spunea...

am citit si eu noul tau articol....interesant...si foarte realist....de multe ori ne ia mult timp sa ne cunoastem asta daca ajungem sa o facem vreodata...iar in ceea ce priveste autoperfectionarea fiecaruia...tind sa cred ca necesita timp...mult timp...Prin simplul fapt ca..."VREI" sugerezi vointa si dorinta...iar tu esti un om puternic si probabil ca vei reusi sa realizezi tot ce iti vei propune...Prietenii o sa ti stea alaturi,o sa te sprijine si o sa te ajute in tot ceea ce ti vei propune...in rest...nu ti doresc decat...incat o data HAPPY VALENTINES DAY :)

anoait spunea...

Hei, daca nu esti deja bine.......cu siguranta, in curand, vei fi. Iti promit eu